Erola

Wednesday, February 07, 2007

Films & Co

Què fa que algunes pel.lícules de cinema europeu estiguin setmanes en cartellera i en canvi d'altres siguin com allò del 'desaparecido, que cuando llega ya se ha ido' ?

No és cap pregunta retòrica, és que segons com fa una mica de ràbia veure la 'macropublicitat' de certes pel.lis i en canvi, d'altres pel.lis que en el seu país d'origen sí que han tingut publicitat, han guanyat premis i han tingut un cert nivell d'acceptació, resulta que aquí doncs no es poden veure, i no estic parlant de cinema de minories ni Kult ni res de tot això.


Us en posaré uns quants exemples teutònics:

Ahir, 20:30, estació de tren de passeig de gràcia a Barcelona, vaig veure dos senyors cartells anunciant la pel.lícula deutschlaniana: Das Leben der Anderen (http://www.movie.de/filme/dlda/) és a dir, ‘La vida de los otros’ o quelcom semblant. Doncs aquesta sembla que sí que val la pena, no l'he vista però a les Alemanyes va tenir forca èxit ... i sembla que no s'hi estarà en condició de 'desaparecido'.

Ara bé, què passa amb la pel.li Sophie Scholl: els últims dies (Sophie Scholl: Die letzten Tage)? un rebombori a Alemanya i aquí, sembla que la van fer dos dies i au, fóra, si fos el contrari, prego m'ho dieu.

En canvi, als Lauren i a la televisió fan publicitat de ‘La Massai Blanca’ (Die weiße Massai), una pel.li estrenada a Alemanna fa uns anys basada en un libre de la mateixa protagonista i basada en fets reals. No poso en dubte ni critico la biografia personal de la noia però la pel.lícula podria perfectament haver-se convertit en una sèrie televisiva, si m’enteneu. En canvia catacracs com Sophie Scholl o Salvadó, passen desaparcebudes aquí i allà, la primera a Catalunya i la segona a Alemanya (no oblidem que el Daniel Brühl és alemany).

En fi, ‘there is always room for improvement’

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Benvinguda al món de la programació dels Lauren i Òscar... :-(
Només et queda l'esperança que l'acabin posant al Cineclub en VO. T'aviso que si hi vas et titllaran de friky... però és l'única manera de poder veure aquestes pel·lis "lost in translation"...

9:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hola podries posar un link que vagi al meu bloc amb informació dels patxanguerus?? es www.patxanguerus.tk !! gracies

11:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hola, Erola!
Doncs no sé què diries de veure que a les Gavarres, durant la Setmana Santa, pel·lícules com "Atles de Geografia Humana", sobre la novela d'Almudena Grandes, la fèssin a les 4 i a les 6 de la tarda, però no a les 8 o a les 10 de la nit, quan la canviaven per "El Ninja Mata-muchos" i xorrades així.
O quan, fa anys d'això, per anar a veure "El Último Emperador" vam haver d'anar a Tgna perquè a Reus no la van programar... Allò que diu la Mitu.
Rés, xica, benvinguda al païs dels Halb-afrikäner...
Peter

1:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

Guapa, sempre ens quedarà Barcelona encara que ens ataqui els pulmons. Tot està molt mal repartit.

L'Aleix Sarobé porta alguna web de fotografia? M'agradaria donar-hi un cop d'ull.

10:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

ueps, pel ping

10:55 AM  
Anonymous Anonymous said...

a veure si renovem la blog, que ja toca!!!

1:07 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home